Rotte en verlaten wandeltocht

Een mooie titel voor een wandeltocht. Zaterdag deden we mee met deze WS 78 tocht die ons door en rond Rotterdam voerde. We begonnen om 9 uur in Ommoord en liepen al snel door het Kralingse Bos.P1020698 P1020697 (Gewijzigd)

 

Via een lang houten vlonderpad vanwaar we een prachtig uitzicht op Rotterdam hadden liepen we verder naar de stad.

P1020700 (Gewijzigd)

 

 

 

 

Hier liepen we langs en onder de kubuswoningen van Piet Blom door en daarna dwars door de nieuwe markthal, erg leuk om te zien, alleen hadden we geen tijd om alles te bekijken, het lijkt me leuk om nog eens terug te gaan.

P1020710

CIMG0022

Daarna kregen we een leuk stuk langs de Nieuwe Maas met uitzicht op het Noordereiland en de Erasmusbrug.CIMG0030

Vervolgens door het buitengedeelte van het Havenmuseum naar de eerste rustpost in het Verolme Paviljoen.

CIMG0040 (Gewijzigd)

Hier kon je soep krijgen en even zitten.

Vervolgens liepen we langs het standbeeld van Zadkine “de verwoeste stad” richting de Delftsevaart en via het Hofplein naar de Rotte. Onderweg passeren we verschillende keren Verlaten (een verlaat is een schutsluis), vandaar de naam van de tocht.

CIMG0073

CIMG0049 (Gewijzigd)

Nu lopen we naar het recreatiegebied “het lage Bergsche bosch” waar de grote rust is op ongeveer de helft van de tocht. Hier eten we onze boterhammen op. Via diverse mooie natuurgebieden waar het wel behoorlijk blubberig is wandelen we verder naar de Bleiswijkse Zoom. De koffiepost is bij de IJsclub waar we binnen kunnen zitten. Daarna lopen we weer een heel stuk langs de Rotte, helaas begint het rond half 4 te regenen waardoor we behoorlijk nat worden. Eerst lopen we de skiheuvel nog op maar het uitzicht is vanwege de regen niet echt geweldig, rond half 5 zijn we aan het eind van deze 40 km tocht.

We vonden het een geweldig leuke tocht ondanks het natte einde, vooral ook het stuk door de stad was weer eens wat anders.

2 gedachtes over “Rotte en verlaten wandeltocht

 1. helma de bruine

  hoi janny,

  ik zie dat jullie in rotterdam een mooie tocht hebben gelopen.
  je hebt er mooie foto’s van gemaakt.
  nu vroeg ik me af,waar je dan parkeerd?
  is dat goed te doen?
  lijkt me een mooie tocht om ook eens te lopen.

  groetjes helma.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s