Lekker toetje

Vanavond ter ere van moederdag dit heerlijke toetje gemaakt: bosvruchtencrumble. P1010354

Voor 2 personen verwarm je 250 gram bosvruchten met 1 theelepel vanille-extract, geraspte schil van een halve citroen, 20 gram palmsuiker en 10 druppels stevia in een pannetje en laat dit 15 minuten zachtjes koken, laat daarna afkoelen.P1010352Verwarm de oven voor op 180° en bekleed een bakplaat met bakpapier Maal in een blender of keukenmachine 30 gram walnoten met 3 eetlepels speltbloem, een half theelepeltje wijnsteenbakpoeder, 2 eetlepels palmsuiker en 25 gram koude roomboter tot een kruimelig mengsel. Verdeel dit over de bakplaat en bak het in ongeveer 10 minuten goudbruin, regelmatig kijken of het niet te bruin wordt. Meng 75 gram mascarpone met 75 gram Griekse yoghurt. Als je een toetje met minder calorieën wilt kan je ook 150 gram kwark gebruiken. Verdeel de helft van de bosvruchten over 2 dessertglazen, schep er het mascarponemengsel op, verdeel de rest van de bosvruchten erover en strooi het kruimeldeeg erover. De combinatie van het koude fruit en yoghurt met de warme kruimellaag is echt heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s