Speltgemberkoekjes

Omdat het vanmorgen zo hard regende zijn we niet wezen wandelen, wel ben ik eerst naar fitness geweest. Daarna wat boodschappen gedaan en toen was het weer baktijd. Eerst koekjes, toen 2 broden en daarna een apfelstrudel. Hier het recept van de speltgemberkoekjes:SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Voor ongeveer 15 koekjes heb je nodig; 1/2 theelepel bakpoeder, 185 gram speltbloem, 1,5 theelepel gemalen gember, 50 gram zachte roomboter, 85 gram kokosbloesemsuiker en 1 eidooier.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem met de gember en bakpoeder in een kom. Voeg de boter toe en kneed het door elkaar, voeg dan de suiker en de eidooier toe en kneed het verder goed door, eventueel wat water toevoegen als het deeg te droog is.. Bestrooi je werkblad met wat bloem, verdeel het deeg in twee stukken en maak er rolletjes van. Snijd er telkens een stukje af en druk er figuurtjes uit. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze ongeveer 12 minuten.

Een gedachte over “Speltgemberkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s