Lang weekend Elzas

We zijn voor een korte vakantie naar de Elzas geweest met zus Lia en Arie. Ons hotel lag vrij hoog en hoe hoger we kwamen hoe meer sneeuw er lag. 

De volgende dag was het meeste echter verdwenen, al zagen de bergen in de verte wel wit.

We hebben allerlei leuke dingen gedaan, o.a. een museum van eau de vie en likeuren bezocht waar duizenden flesjes en flessen stonden met drankjes van overal vandaan, o.a. ook enkele vitrines met Nederlandse jenevers e.d.

We hebben Kaysersberg bezocht waar heel veel mooie vakwerkhuizen staan. Het stadje was al helemaal versierd voor de Kerst, ook was er een kleine kerstmarkt.

Daarna zijn we naar Colmar gegaan waar wel 5 kerstmarkten waren, waarvan we er 2 hebben bezocht. Het was erg gezellig, alleen wel behoorlijk koud, overal kon je warme wijn kopen, bretzels, chocolade, kaarsen, tafellinnen, kaas, worst enz. enz. 

Sommige mensen hadden wel erg veel werk gemaakt van het versieren van hun huis.

Natuurlijk hebben we ook een wijnproeverij gedaan, dat moet wel als je in zo’n streek bent en we hebben nog een paar lekkere flessen voor thuis gekocht.

Rond het dorpje waar we zaten, Les Trois Epis, waren diverse wandelingen uitgezet waarvan we er een paar gelopen hebben. Op zondagavond zijn we nog naar een uitvoering van een meisjeskoor in de kerk geweest, gelukkig hadden ze daar wel verwarming.

In het bos natuurlijk weer prachtige herfstkleuren:

Al met al was het een geslaagde minivakantie, al was het wel erg ver rijden, zo’n 650 km vanaf Utrecht waar we eerst Lia en Arie opgehaald hadden. We hebben onze vakantie een beetje verlengd door daar alvast de avond van te voren naar toe te gaan en ook na afloop zijn we daar blijven slapen zodat we vanmorgen pas naar huis hoefden te rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s