Kruidkoek

Sinds enige tijd eten wij geen of zo weinig mogelijk geraffineerde suiker en ik vind het erg leuk om allerlei nieuwe recepten uit te proberen. Deze keer maakte ik een kruidkoek, er zit wel palmsuiker door maar dat is niet geraffineerd en bevat veel vitaminen en mineralen. 

Je maakt de koek als volgt:

Ingrediënten: 125 gram rozijnen, 100 gram speltmeel, 100 gram speltbloem, 50 gram roggebloem, snufje zout, 3 theelepels wijnsteenbakpoeder, 1 dessertlepel koekkruiden, 80 gram palmsuiker, 50 gram roomboter, geraspte chil van 1 citroen, 40 druppels stevia of 1/2 eetlepel gemalen steviablad, 2 scharreleieren, 175 ml koude groene thee, 40 gram walnoten.

Verwam de oven voor op 175 graden. Meng in een kom het meel, de bloem, roggebloem, zout, bakpoeder, koekkruiden en palmsuiker door elkaar plus het gemalen steviablad. Smelt de roomboter en roer hier de geraspte citroenschil door en als je i.pv. steviablad druppels neemt roer je die hierdoor. Laat afkoelen en voeg de eieren toe, klop dit tot een luchtige massa en voeg toe aan het meelmengsel. Roer de thee erdoor tot het een vrij dun cakebeslag is. Hak de walnoten in stukjes en schep ze met de rozijnen door het beslag. Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en bak de koek in 50 tot 60 minuten gaar.

We zijn dit weekend in Utrecht geweest, zaterdag ben ik met Lia en Arie wezen winkelen en Aat heeft de snerttocht van 30 km gelopen. Zondag zijn we naar Rosanne gegaan die jarig was, gelukkig hebben we weinig last gehad van het slechte weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s