Een heerlijk weekend

Wat hebben we weer lekker weer gehad afgelopen weekend, Aat heeft zaterdag 40 km bij Brielle gelopen, een gedeelte zelfs in korte broek en dat voor oktober! Ik ben deze keer niet mee geweest want we kregen gisteren gasten en ik had besloten om voor het eten allemaal verschillende hapjes te maken en die heb ik zaterdagmiddag voor het grootste deel voorbereid. We hadden eerst wat koude gerechtjes, waaronder deze paprikarolletjes met geitenkaas

en een lekker tonijnsmeerseltje, toen een courgettesoepje en daarna 4 warme gerechten, o.a. gehaktballetjes in tomatensaus en gemarineerde drumsticks. Als toetje Griekse yoghurt met granola.

Voor de paprikarolletjes snijd je twee paprika’s in brede repen, verhit 3 eetlepels olijfolie  en stoof de paprika’s hierin afgedekt in circa 10 minuten gaar. Intussen 1 citroen schoonboenen en 1 theelepel schil er dun afraspen. Dit door 150 gram verkruimelde zachte geitenkaas mengen met een beetje olijfolie en wat fijngeknipte oregano. Voeg hieraan wat peper toe en een beetje citroensap. De paprikarepen goed laten uitlekken en als ze wat afgekoeld zijn kan je er een lepeltje geitenkaas opscheppen en ze oprollen, aan de smalle kant beginnen. Steek in elk rolletje een cocktailprikker.

Van Elleke kreeg ik een prachtig boek

waar ik erg blij mee in, hier kan ik weer veel inspiratie uithalen. ’s Middags hebben we nog een wandeling gemaakt en daarna heb ik Elleke geholpen om een strandtas in elkaar te zetten, wat gelukkig goed gelukt is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s