Weer terug

Gistermiddag zijn we thuisgekomen van een heerlijke vakantie in Frankrijk. We waren begonnen in Champlost (Yonne) waar we voor 2 nachten een chambre d`hôte hadden geboekt. 

Het was bij aankomst 35 graden, dus hebben we lekker buiten gezeten met een koel drankje. Er waren nog meer gasten en ’s avonds hebben we gezellig met z’n allen zitten barbecueën. De volgende dag was het nog steeds erg heet en toen hebben we een stadswandeling gemaakt in Auxerre, eigenlijk een beetje té heet om te lopen, maar het was wel erg mooi. We liepen in het voetspoor van Cadet Roussel via bronzen plaatjes in de stoep, hier is het standbeeld van hem: 

Er staan een paar prachtige kathedralen en kerken in Auxerre met veel beeldhouwwerk.

’s Avonds hebben we weer van een heerlijke maaltijd genoten met de andere gasten en nog tot laat zitten praten op het terras.

De volgende ochtend vertrokken we naar ons volgende adres: een gîte in Olloix, een klein plaatsje in de Auvergne. Hier zijn we een week gebleven en toen het wat minder heet was hebben we enkele mooie wandeltochten gemaakt.

De eerste avond waaide het zo hard dat de parasols door de tuin vlogen!

We hebben rond het meer van Aydat gewandeld, hier was zelfs een strandje gemaakt waar het behoorlijk druk was, tijdens de wandeling zelf kwamen we bijna niemand tegen.

De Auvergne is een schitterend gebied om te wandelen, we zijn met een klein treintje omhoog gegaan bij Mont Dore en hebben daar een flink stuk gelopen, het was wel afzien want we moesten behoorlijk klimmen en dalen, maar het uitzicht maakte alles goed.

Een andere wandelaar was zo vriendelijk om ons samen op de foto te zetten.

Na zo’n wandeling waren we elke keer flink moe en bezweet, maar na een douche konden we een plekje in de grote tuin zoeken om heerlijk wat te lezen of puzzelen, ik heb zelfs nog wat gequilt, maar dat laat ik bij het verslag van morgen zien.

 

 

 

Een gedachte over “Weer terug

  1. Derk

    Ha janny, wat leuk! Ik zie dat jullie aardig naar het Zuiden zijn afgezakt in het Franse kernland. Heeft jullie stalen ros goede diensten verleend? Goed om te weten dat jullie ook kunnen bergbeklimmen, ik zal het overwegen als ik een programma samenstel. Tot vrijdag!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s