Aspergetocht

Vandaag hebben we de aspergetocht van 25 km rond Stellendam gelopen.

Helaas begon het al snel na de start te regenen en behoorlijk hard ook. 

Een heel stuk langs de Stellendamse haven en daarna door de duinen richting de Kwade Hoek liepen we in de regen en we waren dan ook behoorlijk nat, zelfs mijn ene sok was drijfnat, een wonder dat ik geen blaren had. Hier lopen we onder de Haringvlietdam door.

Doordat het zo hard waaide waren de broeken ook weer snel droog. De eerste rust was vrij laat, toen waren we al over de helft en hier hadden ze alleen koffie en geen thee, gelukkig wel lekkere boterkoek. De rust was bij de Halve Maan aan de Oostdijkseweg.

De volgende rust was alweer een paar km verder bij de Gouden Leeuw in Goedereede, maar omdat wij lang geleden in Goedereede hebben gewoond leek het ons leuk om onze oude buren even op te zoeken. Gelukkig vonden zij het ook leuk en kregen we daar een lekker bakje thee, gezellig om weer even bij te praten. Hierna vervolgden we onze weg richting Ouddorp, maar voordat we daar waren staken we over naar het water om weer richting Stellendam te lopen.

Onderweg was nog een stempelpost en daar kon je kiezen of je via de dijk verder ging of beneden langs over de weg. Wij kozen voor de dijk waar het gras flink hoog stond, dus dat was ploeteren maar wel leuk.

Na 25 km kwamen we weer aan in Stellendam waar we als beloning een heerlijke kop aspergesoep kregen. 

Doordat we beschut zaten kon zelfs de jas nog even uit. Het was weer een leuke afwisselende tocht en fijn dat het voor ons lekker dichtbij was.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s