Bloesemtocht 2013

Vanmorgen moesten we al vroeg uit de veren, we waren van plan de Bloesemtocht bij Geldermalsen te lopen en wilden niet al te laat beginnen. 7 uur vonden we wel erg vroeg, 8 uur was ons streven en dat is ons ook gelukt. We reden hier al voor half 7 weg. In het begin was het maar 3 graden, maar de temperatuur steeg en aan het eind was het rond de 13 graden, het zonnetje scheen en het waaide niet al te hard, ideaal wandelweer dus. Er deden in totaal meer dan 23.000 (!) mensen mee, gelukkig vertrokken die niet allemaal tegelijk en ook niet allemaal over dezelfde paden. Wij kozen voor de 30 km en hier was het over het algemeen vrij rustig. De organisatie was geweldig, het begon al met enorm grote parkeerterreinen en heel veel toiletten. Onderweg was er diverse keren gelegenheid om thee, koffie, soep en broodjes te kopen of om je zelf meegebrachte boterhammen te eten. 500 vrijwilligers waren actief en men verwacht ongeveer 100.000 euro te hebben verdiend voor het Rode Kruis. Diverse muziekgroepen speelden onderweg en we hebben zelfs een koor gezien, vlak voor de finish liepen we achter de muziek, waar we niet zo snel konden lopen maar wat wel gezellig was. Van al die 23.000 mensen hebben we maar 2 bekenden gezien. Helaas was er nog praktisch geen bloesem te zien, maar daar kon de organisatie ook niets aan doen. Hieronder een indruk van deze mooie dag.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s