Niet helemaal volgens plan

Eerst had ik voor zondag een Marokkaanse kipschotel bedacht om te eten, maar omdat we de kippenpoten van de supermarkt minder lekker vinden dan die van de slager en ik geen gelegenheid had om naar de slager te gaan heb ik de plannen veranderd. Dan maar een lekker biefstukje, die waren in de bonus bij Appie, maar helaas, allemaal uitverkocht. Toen maar vis, dat is uiteindelijk wel goed gelukt, pangasiusfilet met pancetta en rozemarijn, eerst even in de koekenpan en toen gegaard in de oven. Hierbij lekkere aardappels uit de oven en boontjes. Daar moest natuurlijk mayonaise bij en ik dacht, kom, die maak ik deze keer zelf en wel met de klopper die bij de staafmixer zit. Een eitje, totdat ik de kom losliet en alles er vandoor ging, overal mayonaise en tot overmaat van ramp was ik daardoor zo van slag dat ik de olie te vlug toevoegde en de hele boel ging schiften. Gelukkig had ik voor de verandering deze keer een schort aan, wat ik bijna altijd vergeet, en met een lepel heet water kon de mayonaise ook nog gered worden. We hebben er heerlijk van gegeten!

Zaterdagavond heb ik voor het eerst een noedelsalade gemaakt en deze was prima gelukt.

Je kan hier natuurlijk mee variëren, maar ik heb het op deze manier gedaan:

Voor 2 personen heb ik eerst 100 gram glasnoedels gekookt en deze afgespoeld met koud water. Gelukkig hebben we sinds kort een toko in het dorp, wel erg klein, maar ze hebben er lekkere dingen. Als groente heb ik gekozen voor 50 gram peultjes (eerst heel even voorgekookt), 50 gram taugé, een halve rode paprika in dunne reepjes, 1 sjalotje in stukjes, een stukje komkommer in reepjes en een stukje winterwortel in reepjes. 10 gram sesamzaadjes geroosterd in de koekenpan en alles in een grote schaal gemengd met een half bosje fijngehakte koriander. Voor de saus: een halve eetlepel knoflookolie, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel chilisaus, 1/2 eetlepel sojasaus en het sap van 1/2 limoen. Dit alles gemengd met de noedels en de groenten en er tot slot nog wat gehakte cashewnoten over gestrooid. Je zou ook pinda’s kunnen gebruiken. Wij vonden het erg lekker.

Vandaag is Martijn jarig, voor hem heb ik een soort graffiti kaart gemaakt. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s