Posbankloop Velp

Gisteren hebben we de Posbankloop bij Velp gelopen, deze keer hebben we voor de 35 km gekozen. We waren zaterdag al naar Doesburg gegaan, waar we een B&B hadden geboekt, het was een compleet huisje, helemaal ingericht met allerlei verzamelingen, oud speelgoed, autootjes, reclameposters, enz., erg grappig. ’s Avonds zijn we lekker uit eten geweest in restaurant Vallermosa en na een uitgebreid ontbijt de volgende ochtend zijn we naar Velp gereden. Half 9 vertrokken we vanaf Hogeschool Van Hall Larenstein, de thermometer gaf toen nog maar 8 graden aan, maar het was wel zonnig en al gauw werd het warmer. Het was een schitterende tocht, jammer dat de heide al uitgebloeid was, maar we hadden prachtige vergezichten. Soms was het behoorlijk pittig door het losse zand en enkele flinke klimpartijen maar de verzorging onderweg was prima en na een kopje soep vlak voor de finish konden we ons om kwart voor 4 afmelden. Op de foto’s zie je o.a. kasteel Biljoen, dit kasteel zal dit najaar weer bewoond gaan worden. De nieuwe kasteelheer zal zich echter wel aan verschillende regels moeten houden, o.a. het niet schenken van rode dranken in zalen met houten en marmeren vloeren en het is verboden om op naaldhakken te lopen. We kwamen langs het bezoekerscentrum Veluwezoom en door het prachtige heideveld Herikhuizerveld en bijna aan het einde door de mooie tuinen van kasteel Rosendael, waar nog veel in bloei stond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s