Gevulde champignons

Afgelopen zondag hadden we vrienden op bezoek en wilde ik als voorgerechtje gevulde portobello’s maken. Helaas had de Appie ze niet, maar gelukkig hadden ze wel extra grote champignons, daarvan heb ik er voor iedereen twee gemaakt en ze smaakten prima.

Voor 4 personen neem je dus 4 portobello’s of 8 grote champignons. Verwijder de steeltjes en snijd ze fijn, vermeng dit met zachte geitenkaas, ik had ongeveer 80 gram, van deze vulling hield ik nog wel wat over maar daar heb ik de volgende dag een paprikaatje en tomaatjes mee gevuld. Bedek de binnenkant van de champignons met bacon of gerookt ontbijtspek en doe hierop het geitenkaasmengsel. Bedruppel dit met wat honing en olijfolie en zet de champignons 10 minuten (portobello’s 20 minuten) in een voorverwarmde oven van 180°C. Leg wat rucola op een bordje, doe hierover wat olijfolie met balsamico en leg de champignons erop. Garneer evt. met wat tomaatjes.

Daarna hadden we een heerlijke pompoensoep met kokosmelk van pompoen uit eigen tuin en als toetje een bramen/appelcrumble met een bolletje ijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s