Kipfilet met groenten en cashewnoten

Bij dit gerecht komt aardig wat snijwerk kijken, maar als je alles van tevoren snijdt is het gerecht zelf zo klaar.

Voor 4 personen heb je nodig:

300 gram kipfilet, 3 eetlepels zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 Chinese kool, 250 gram peultjes, 2 uien, 1 rode paprika, 3 eetlepels Vietnamese vissaus, 1 mango,  150 gram cashewnoten, zout en peper, 1 limoen.

Peultjes schoonmaken en even blancheren, kipfilet in blokjes snijden. Zaadjes van rode peper verwijderen en in kleine stukjes snijden, knoflook fijnhakken, uien pellen en in stukjes snijden,  paprika in stukjes snijden. Chinese kool klein snijden, mango schillen en in blokjes snijden.

Olie verhitten in een wok en hiern de blokjes kipfilet aanbraden. Ui, paprika, rode peper, peultjes en Chinese kool toevoegen en roerbakken. Intussen de cashewnoten in een droge koekenpan roosteren. Knoflook en vissaus aan de wok toevoegen en goed verhitten. Vlak voor het opdienen de cashewnoten en mangoblokjes toevoegen en het gerecht op smaak brengen met peper en zout. Aan tafel kan iedereen naar wens wat limoensap erover sprenkelen. Serveren met rijst.

imgp4967

2 gedachtes over “Kipfilet met groenten en cashewnoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s