Janny’s hobbylog


Pruimenlikeur

Geplaatst op 28 november, 2011 door janny

In augustus hadden we zoveel pruimen dat ik een paar potten gevuld heb om er pruimenlikeur van te maken, 1 pot met wodka en 1 pot met jenever. De pot met pruimen op wodka hebben we zaterdag gezeefd en in een mooie fles overgegoten, de pruimen zelf zijn trouwens ook best lekker. 

De likeur heeft een mooie amberachtige kleur gekregen. 

Hier volgt weer eens een recept, gisteravond hadden we heerlijke kippenbouten uit de oven.

Voor 2 personen heb je nodig: 2 flinke kippenbouten, wij hebben ze doorgesneden zodat je 4 stukken krijgt, wat olijfolie, een half pak gezeefde tomaten (passata), 1/2 potje pesto, 8 sneetjes stokbrood, 50 gram geraspte parmezaanse kaas en 25 gram pijnboompitten. Verwarm de oven voor op 200° of zet de grill aan. Leg de boutjes in een ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie, zet de schaal 25 à 30 minuten in de oven, wel af en toe omdraaien, tot ze gaar zijn. Giet het meeste vet eraf. Verwarm de passata  met de helft van de pesto in een pannetje en schenk deze saus over de kip. Zet de schaal nog een paar minuten in de oven en draai de kip nog een keertje zodat ze goed met de saus bedekt is. Besmeer ondertussen de sneetjes stokbrood met de rest van de pesto en leg ze op de kip. Bestrooi het geheel met de parmezaanse kaas en verdeel de pijnboompitten erover. Zet nog 3 minuten onder de grill.  Het recept komt uit De Italiaanse keuken, een boekje wat ik voor 1 euro op de rammelmarkt had gekocht. Het smaakte prima met wat gemengde sla erbij.

O ja, jullie hebben nog tot vanavond 11 uur om te reageren op mijn berichtje van 26 november!

3 op “Pruimenlikeur”

  1. Lennert zegt:

    Mooie fles hoor! Hebben jullie nu snel die palinka op moeten drinken om plaats te maken voor de likeur? En de kippenboutjes lijken mij ook lekker hoor.

  2. Maarten zegt:

    had je al likeur op toen je typte? Of is rammelmarkt iets nieuws?

  3. Rosanne zegt:

    Oh dat klinkt wel interessant, een rammelmarkt. Misschien lopen daar wel veel skeletten rond. En als die ook wat likeur drinken, rammelen ze nog harder.Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven