Janny’s hobbylog


Posbankloop

Geplaatst op 26 september, 2011 door janny

We zijn er even heerlijk een paar dagen tussenuit geweest en wat het weer betreft hadden we het niet beter kunnen hebben! Zaterdag zijn we eerst naar Doesburg gereden, een Hanzestad aan de IJssel met prachtige oude panden en gezellige straatjes. 

 

Het was erg leuk om hier een middagje door te brengen.

Aan het eind van de middag zijn we naar De Steeg gegaan waar we een bed and breakfast hadden geboekt. Nadat we onze spullen binnengezet hadden hebben we nog een leuke wandeling gemaakt door de mooie omgeving. ‘s Avonds zijn we wezen eten in Doesburg bij “het zesde zintuig”, een gezellig restaurantje.

Na een uitgebreid ontbijt vertrokken we naar Velp voor de start van de Posbankloop, we hadden ons van te voren al ingeschreven voor de 25 km zodat we al vlot konden vertrekken. Dit is de hogeschool Van Hall Larenstein waar de tocht begon:  Het was een geweldig mooie tocht, heel afwisselend en we konden al snel in korte broek lopen. We kwam over het landgoed Rosendael met prachtige tuinen, waar de stempelpost bemand werd door lakeien. 

Bij de start kregen we een polsbandje om waarmee de toegang tot dit landgoed gratis was.

 

 

 

 

Nadat we een hele tijd door het bos hadden gelopen kwamen we bij de heide. 

En een tijdje later kwamen we bij de bank van Pos, een bank die in 1918 is geplaatst op 1 van de hoogste toppen in het Nationaal Park Veluwezoom en genoemd is naar de voorzitter van de ANWB, de heer Pos. Het gebied daaromheen wordt sindsdien de Posbank genoemd. 

We kwamen langs het kasteel Biljoen waar Anna Paulowna nog gewoond heeft.

De verzorging onderweg was geweldig, op diverse punten gratis koffie en thee en overal stonden studenten die van alles vertelden over de omgeving. Ook waren er voldoende toiletten. Toen we terugkwamen bij de hogeschool kon je nog een stukje over het blote voetenpad lopen waarna er grote teilen met water stonden waar je je voeten kon afspoelen, zodat je weer lekker frisse voeten had. 

Ondertussen konden we genieten van een orkestje:

Een dikke pluim voor de organisatie! Het mooie weer konden zij natuurlijk niet regelen, maar de rest was ook allemaal perfect, voor herhaling vatbaar. We hadden echt het gevoel dat we op vakantie geweest waren, zo’n heel andere omgeving dan hier. Op de terugweg naar huis nog ergens lekker op een terras thee gedronken met een heerlijk stuk appeltaart en toen was het feest weer voorbij.

Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven