Janny’s hobbylog


Soep en salade

Geplaatst op 10 mei, 2011 door janny

Hier een paar beloofde recepten. Allereerst de courgettesoep, maar daarvan ben ik vergeten een foto te maken. Het recept komt van de weblog van Caroline.

Nodig: 2 eetlepels olijfolie, 1 fijngesneden rode ui, 2 geperste teentjes knoflook, 1 eetlepel hot currypoeder + wat extra, 3 eetlepels rijst, 500 gram fijngesneden courgettes, 1 liter kippenbouillon, zout en peper, 4 eetlepels fijngesneden verse koriander, 4 eetlepels Griekse yoghurt.

Bereiden: Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en knoflook op laag vuur. Voeg het currypoeder, de rijst en de courgette toe en bak alles omscheppend 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook, laat het 20-25 min. zachtjes doorkoken tot de rijst gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Roer de koriander door de yoghurt. Verdeel de soep over kommen en schep in elke kom een lepeltje korianderyoghurt. Bestrooi met wat currypoeder.

Van de kikkererwtentonijnsalade heb ik wel een foto gemaakt, het recept zat bij het blikje kikkererwten.

Nodig: 1 blikje tonijn op olie, 1 rode ui, 250 gram cherrytomaatjes, 1 blikje kikkererwten (400 gram), 6 takjes platte peterselie, 3 eetlepels witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd.

Bereiden: Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Doe de tonijn in een schaal, maak hem los met een vork en meng met de gesneden ui, gehalveerde cherrytomaten en kikkererwten. Maak een dressing van de opgevangen olie (ik had tonijn op water gebruikt, dus heb ik nu 2 eetlepels olijfolie genomen), witte wijnazijn, mosterd, peper en zout en schep deze luchtig door de salade. Garneer met wat peterselie.

 

Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven