Janny’s hobbylog


Trage tocht Rozendaalse Veld

Geplaatst op 20 augustus, 2021 door janny

Op het ogenblik staat de hei overal in bloei en dat wilden we wel eens zien. In het weekend is het vaak druk, dus besloten we gisteren een tocht te lopen bij het Rozendaalse Veld van 17 km. Deze tocht hebben we al vaker gelopen, maar dan in de winter. Jammer was wel dat het de hele dag bewolkt bleef en we regelmatig een buitje hadden, wat dat betreft hadden we de tocht beter vandaag kunnen lopen. Een voordeel was wel dat het heerlijk rustig was, we zagen meer fietsers dan wandelaars.

De hele tocht is 100% onverhard, daar houden we van! Het eerste stuk ging over en langs de uitgestrekte heidevelden en langs het Rozendaalse zand. Vervolgens langs de heidevelden van de Rheder- en Worth-Rhederheide, onderdeel van Nationaal Park Veluwezoom.

Het laatste deel liepen we door de bossen over de Tonberg en de Kluizenaarsberg, dat was nog even flink klimmen en dalen, maar wel een heel stuk door prachtige dubbele beukenlanen.

Regelmatig hebben we op een bankje gezeten om van het mooie uitzicht te genieten, ondanks het ontbreken van de zon was het een prachtige tocht.

1 op “Trage tocht Rozendaalse Veld”

  1. miekequilt zegt:

    Wat is de hei toch mooi hè. Ik geniet er ieder jaar ook zo van. Maar dit jaar is er weinig tijd, dus geniet ik maar lekker van jouw foto’s.Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven