Janny’s hobbylog


Trage tocht Oosterbeek

Geplaatst op 08 augustus, 2021 door janny

In het boekje Wandelen op de Veluwezoom staan 2 tochten vanuit Oosterbeek, waarvan we er al 1 gelopen hadden. Gisteren liepen we de tweede, gelukkig was het weer stukken beter dan vorige week, droog en veel zon. We startten weer bij het station, maar liepen nu via de Bilderbergbossen richting het Airborne Museum. Vlak voor het museum gingen we rechtsaf naar de Hemelse Berg, een buitenplaats met beken, vijvers en weitjes.

Vervolgens liepen  we via een mooi paadje met springbalsemienen naar de kerk, de oudste nog in gebruik zijnde kerk in Nederland uit de 10e eeuw.

Vanaf de kerk had je een prachtig uitzicht. De route ging verder over het terrein van camping Oosterbeeks Rijnoever, prachtig gelegen bij de uiterwaarden. Hier kwamen we een groep mensen tegen die het Limespad liepen, elk jaar een gedeelte. Onder de spoorbrug door en verder door de uiterwaarden. Daarna weer richting Oosterbeek, eerst door landgoed Mariëndaal en landgoed Boschveld om tenslotte weer via de Airborne begraafplaats terug te keren naar het station. De tocht is zeker aan te bevelen, heel afwisselend met bos, velden, beekjes enz.

 

2 op “Trage tocht Oosterbeek”

  1. miekequilt zegt:

    Wat fijn dat het droog was. Het is verder toch treurig hè met het weer.

  2. Marthy zegt:

    Ik had graag meegelopen, lijkt me een prachtige wandeling.Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven