Janny’s hobbylog


Mexicaanse ovenschotel

Geplaatst op 03 februari, 2021 door janny

Vandaag weer eens een recept. Afgelopen zaterdag aten wij dit en we vonden het allebei heerlijk. Je zou het ook een wraptaart kunnen noemen.

Voor 2 personen neem je 4 tortilla wraps, 60 gram chorizo of andere pittige worst, 2 kippendijfiletjes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 pot witte bonen, 1/2 blik tomatenblokjes, sriracha saus, 50 gram crème fraîche en 100 gram geraspte kaas. En natuurlijk wat olijfolie om in te bakken en zout en peper. Bak eerst de kippendijfilet, bestrooid met zout en peper, in de olijfolie en laat ze daarna iets afkoelen. Bak de ui en knoflook in het bakvet van de kip en voeg de tomatenblokjes toe, laat dit even smoren. Voeg dan de bonen toe en wat sriracha naar smaak (pas op, deze is erg pittig, je zou ook wat sambal kunnen nemen of tabasco of een pepertje) en evt. wat zout en peper. Snijd de kip in plakjes evenals de worst. Neem een ovenschaal en beleg die achtereenvolgens met een laagje saus, een wrap, een laagje saus, kip en chorizo, een beetje kaas en herhaal dit, eindig met een wrap. Meng de crème fraîche met de rest van de kaas en bestrijk de bovenste wrap hiermee. Nu ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden. Erg lekker hierbij is een avocado-yoghurtsausje en wat reepjes ijsbergsla. Het sausje maak je door een avocado te prakken met een paar lepels dikke yoghurt, wat citroensap, paprikapoeder en zout en peper. Dit is lekker fris voor als de rest wat pittig is uitgevallen.Eet smakelijk!

1 op “Mexicaanse ovenschotel”

  1. miekequilt zegt:

    Dat lijkt me lekker. En meteen al voor twee personen, lekker handig want dan hoeven we niks om te rekenen.
    Zondag gaan we je Griekse plaattaart eten.Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven