Janny’s hobbylog


Grenzenlos wandelpad

Geplaatst op 30 augustus, 2020 door janny

Gisteren vertrokken we vanuit Dinxperlo voor de 17 km lange Grenzenlos wandelroute. Dinxperlo ligt op de grens met Duitsland en vormt met het Duitse plaatsje Suderwick een tweelingdorp. Aan de ene kant van de straat loop je in Nederland, aan de andere kant in Duitsland. We hadden weer koffie en thee meegenomen en hier dronken we even wat op 1 van de 26 (!) rustpunten met in totaal ruim 40 bankjes. Omdat we na 5 minuten al 3 bankjes waren tegengekomen besloot ik ze eens te tellen 😂. Het was weer een leuke tocht met af en toe behoorlijk wat wind, even een paar druppeltjes en op het eind zon. Een klompenfabriek in Nederland en een bakhuus in Duitsland.

We liepen een heel stuk langs de Bocholter Aa en hier zag ik veel springbalsemien.

En natuurlijk een Biergarten in Duitsland. 

Het laatste stuk was wat minder leuk door het industriegebied maar toen kwamen we wel langs het kleinste kerkje van Nederland, 6.40 m lang, 4.50 m breed en 5 m hoog.

Het beeld Europa en de stier in Dinxperlo.Nog een leuk bankje en een grenspaal.

 

Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven