Janny’s hobbylog


Nieuw project

Geplaatst op 21 februari, 2018 door janny

Jaren geleden, nog voordat ik een blog had, maakte ik een quilt voor zwager Nico. Een echte gebruiksquilt, als hij bezweet thuis komt van het racefietsen gaat hij daar altijd op zitten voordat hij gaat douchen om de bank of stoel niet vuil te maken of hij wordt gebruikt als er voor de televisie gegeten wordt, hij is dan ook al heel wat keren in de wasmachine geweest. En omdat dergelijke quilts niet het eeuwige leven hebben kwam het verzoek om een nieuwe te maken, de stoelen zijn inmiddels opnieuw bekleed dus kunnen er ook wat andere kleuren gebruikt worden. Samen met Nico en Marianne heb ik de stoffen uitgezocht en ook het patroon, wat voor zo’n gebruiksquilt lekker simpel kan blijven. De stoffen heb ik gekocht bij Hawthorne Threads en ze arriveerden al na 10 dagen. 

Misschien dat ik er nog wat effen stofjes aan toevoeg uit eigen voorraad, dat zie ik nog wel. De naaimachine schoongemaakt, een nieuwe naald erin en er kan begonnen worden nadat ik de lapjes eerst gesneden heb. Gelukkig zit er geen haast achter, maar zo’n eenvoudig patroon is leuk om tussendoor aan te werken. 

3 op “Nieuw project”

  1. miekequilt zegt:

    Leuke stofjes. Welk patroon gebruik je?

  2. janny zegt:

    Allemaal rechthoeken, ik heb dit patroon al eerder gebruikt, het komt uit The Modern Quilt workshop. Zie: http://janny.vermaat.name/log/2013/03/de-bies-zit-erom/

  3. Nico en Marianne zegt:

    We hebben mooie stofjes uitgezocht. Wordt vast en zeker een mooie quilt.Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven