Janny’s hobbylog


Verven met ijsklontjes

Geplaatst op 24 februari, 2016 door janny

Als er deze winter dan toch geen sneeuw komt dan moet je iets anders verzinnen: verven met ijsklontjes. P1040832

Ik heb eerst een stuk vitrage over een grote plastic bak gespannen en hierop een flinke lap natte stof gelegd, eerst in een soda-ash oplossing geweekt en daarna in elkaar gevouwen. Hierop een laag ijsklontjes en er toen diverse mengsels verfpoeder over gestrooid. Ik heb citrien en turquoise in verschillende verhoudingen gebruikt en een klein beetje azuriet van Procion MX. Daarna heb ik de hele boel afgedekt met een plastic vuilniszak en 24 uur laten staan. En dit is het resultaat geworden:P1040845

Doordat de lap dubbel gevouwen was heb je het patroon 2 keer.

Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven