Janny’s hobbylog


Marokkaans etentje

Geplaatst op 02 maart, 2014 door janny

Gisteren hadden we het jaarlijkse broers-en-zussen-etentje bij jongste zus, jammer dat er 2 personen niet bij waren, maar we waren toch nog met z’n veertienen. Het thema was deze keer Marokkaans, wat bij iedereen goed in de smaak viel.SAMSUNG DIGITAL CAMERAEerst hadden we harira met kip, Turks brood met 4 soorten humus en daarna rijst en couscous met allerlei gerechten, zoals kip met abrikozen en amandelen, rundvlees met pompoen, visstoofpotje, groentestoofpot, wortelsalade, tomatensalade en Marokkaanse gehaktballetjes. Als dessert hadden we banaan met honing, walnoten en Griekse yoghurt en een sinaasappel/dadelsalade met yoghurt en/of slagroom.SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Schil voor dit laatste gerecht 6 sinaasappels dik, zodat ook het wit eraf is en snijd de sinaasappels in dunne plakken. Schil de sinaasappels boven de schaal zodat het sap opgevangen wordt. Verwijder de pitten van 12 dadels en snijd deze in kleine reepjes. Meng alles in een grote schaal met een theelepel kaneel en laat dit een tijdje goed intrekken.

Het was een heel gezellig etentje waarbij natuurlijk weer allerlei jeugdherinneringen aan bod kwamen.

2 op “Marokkaans etentje”

 1. Maarten zegt:

  Weer heerlijk gegeten en super gezellige avond gehad, dank aan gastvrouw en haar keukenbrigade. Wat is het toch fijn om een de Korte te zijn!

 2. Marianne zegt:

  Lekker en gezellig was het zeker, voor herhaling vatbaar.
  Ik ben al aan het verzinnen voor de volgende keer:)
  En bedankt voor het compliment.
  groetjes,
  de gastvrouwLaat een reactie achter

 
↑ Naar boven