Janny’s hobbylog


Leonard Cohen in Amsterdam

Geplaatst op 22 augustus, 2012 door janny

Gisteravond zijn we naar het concert van Leonard Cohen geweest in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het was in één woord geweldig! Ik ben al zo’n 40 jaar fan, ik denk dat ik een jaar of 18 was toen ik zijn debuutalbum “Songs of Leonard Cohen” gekocht heb en voor mijn 58e verjaardag kreeg ik de CD “Old Ideas”. 

Ik was echter nog nooit naar een concert geweest en toen ik in april hoorde dat hij naar Amsterdam zou komen dacht ik: nu of nooit, de man is tenslotte al 77!

Als altijd gekleed in een mooi pak en een hoed op en met geweldige musici en zangeressen hield hij ons 3,5 uur in zijn ban. Stipt om 8 uur begon hij en half 12 was het afgelopen, onderbroken door een pauze van 20 minuten. Natuurlijk zong hij veel nummers van zijn nieuwe CD maar ook oude hits, zoals Suzanne, Hallelujah, the partisan, bird on a wire, enz. enz.

Hij schrijft prachtige poëtische teksten en heeft een geweldige uitstraling, hij had er zelf ook duidelijk plezier in. Het weer was ons ook gunstig gezind, want het begon pas na afloop te regenen, je zit tenslotte toch buiten. We hadden eerst gegeten bij Martijn (die altijd atletiektraining heeft in het Olympisch Stadion en nu moest uitwijken naar een andere locatie), de auto geparkeerd bij de RAI en vandaar werden we met een bus naar het stadion gebracht en zo ook weer terug. Dat was echt prima geregeld.

Vanavond treedt hij nog een keer in Amsterdam op en daarna reist hij de hele wereld over tot eind december.

Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven