Janny’s hobbylog


Baktus sjaal

Geplaatst op 14 augustus, 2012 door janny

Tijdens de vakantie ben ik aan een sjaal begonnen en die heb ik dit weekend afgemaakt. Het was meer dan 20 jaar geleden dat ik wat gebreid heb en ik vroeg me af of ik nog wist hoe het moest, maar het is net als met fietsen, dat verleer je nooit. Ik heb een zgn. Baktus sjaal gebreid, je zet 4 steken op, maakt er elke 4e naald 1 bij en op de helft brei je elke 4e naald 2 steken samen totdat je er weer 4 op de naald hebt, dan afhechten. Ik heb 5 bolletjes garen van 50 gram gebruikt, Cannes van Scheepjes, 50% katoen en 50% acryl met naalden nr. 3,5. Op het breedste punt is hij 38 cm, er stonden toen 85 steken op de naald, en de lengte is 165 cm. 

Ik vond het leuk om weer eens te breien, maar nu ga ik weer verder met mijn quiltwerk.

Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven