Janny’s hobbylog


Zondag

Geplaatst op 17 juni, 2012 door janny

Vanmiddag hadden we alweer een kerkdienst, nu om onze nieuwe dominees te bevestigen. Fijn dat we tegelijk weer terug kunnen in ons eigen kerkgebouw na bijna een half jaar in de aula van een school gekerkt te hebben vanwege de verbouwing en gelijk feest nu we weer eigen predikanten hebben.

Daardoor had ik vanmorgen een vrije ochtend en heb ik o.a. lekker zitten naaien. Ook heb ik granola gemaakt en alvast ijs voor vanavond. De granola is helaas mislukt, ik doe er o.a. kaneel over en pakte het verkeerde potje. Op de kaneel zit een dekseltje met gaatjes zodat je moet schudden en ik hield het potje dus gelijk ondersteboven. Helaas had ik het potje met komijnzaadjes te pakken, Ik heb nog geprobeerd ze er van tussen te vissen maar dat was onbegonnen werk. Het ijs is gelukkig prima gelukt, yoghurtijs met honing.

Klop 250 ml slagroom stijf en spatel dit door 250 ml Griekse yoghurt en 5 eetlepels honing. Doe alles in de ijsmachine en laat die ongeveer 40 minuten draaien, doe daarna alles in een bakje en stop het in de vriezer. Ongeveer een kwartier voordat je het wilt eten uit de vriezer halen.

Daarvoor hadden we gegrilde portobello met ricotta en als hoofdgerecht kipfilet met een heerlijk mengseltje van salie, knoflook, kappertjes, stukjes citroenschil, gehakte Spaanse peper en citroen. De knoflook had ik eerst gepoft. Haal hiervoor de teentjes van een knoflookbol los, laat het laatste velletje zitten en breng ze met olijfolie in een klein pannetje tegen de kook aan, de teentjes moeten net onder staan. Laat het op heel laag vuur een kwartiertje staan, liefst met een vlamverdeler, wij koken op inductie dus dan kan het op stand 1, laat ze daarna in de olie afkoelen en bewaar ze met de olie in een glazen potje. Als je ze wilt gebruiken knijp je ze uit hun velletje, ze smaken veel zachter dan rauwe knoflook, de olie kan je natuurlijk ook gebruiken.

Kijk eens hoe leuk, bloeiende oregano met lavendel in een oud bierglas. 

2 op “Zondag”

  1. Rosanne zegt:

    Die granola lijkt mij ook niet zo lekker, maar dat ijs… dat mag je best een keer maken als ik langs kom!

  2. Janny zegt:

    Er is nog over, dus als je trek krijgt….Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven