Janny’s hobbylog


Zakdoeken naaien in Ouwerkerk

Geplaatst op 11 juni, 2012 door janny

Van 30 juni t/m 26 augustus is er een expositie rond het watersnoodmuseum in Ouwerkerk, Dijken van Wijven/Over Vloed, een kunstproject van 12 vrouwen. Eén van de kunstenaressen, Wia Stegeman, had een oproep gedaan aan Zeeuwse vrouwen om zakdoeken te komen naaien voor haar project en omdat Wia een beetje familie is had ze mij ook gevraagd. Ze wil van 1200 zakdoeken een installatie maken  die het formaat heeft van een caisson. Er was al twee dagen druk genaaid en vandaag konden we alle 1200 zakdoeken klaar krijgen. We hadden een prachtige ruimte ter beschikking in het watersnoodmuseum.

Wia had 5 rollen stof van 100 meter gekocht waarvan de zakdoeken genaaid werden, daarna werden er telkens 10 met koord aan elkaar verbonden. Zo’n rol is enorm zwaar, de stof werd eerst gescheurd, daarna werden er zoompjes in genaaid, tussendoor gestreken, draden afgeknipt enz. 

Tussen de bedrijven door werd iedereen voorzien van heerlijke Drentse koek, thee, koffie, bij de lunch broodjes, soep en krentenbollen en daarna weer thee, koffie, enz.

Volgens Wia was een beetje verwennen wel op zijn plaats bij al dat harde werken.

Op een gegeven moment waren we met 19 vrouwen druk bezig, vele handen maken licht werk.

Hier liggen de touwtjes klaar om de zakdoeken met elkaar te verbinden.

Al met al was het een ontzettend gezellige dag, om half 5 waren alle naaimachines weer van tafel en was alles opgeruimd en kon Wia met 120 slingers van 10 zakdoeken naar huis. Hier gaat ze sommige stukken nog bewerken en daarna moet de installatie in elkaar gezet worden.

Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit zal zien.

 

 

1 Trackbacks/Pingbacks

  1. 10 08 12 13:24

    Janny’s hobbylog | Dijken van wijven


Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven