Janny’s hobbylog


Watermeloen

Geplaatst op 16 juni, 2012 door janny

Vandaag hebben we geen tocht gelopen, wel jammer want net vandaag was er een tocht hier vlakbij, de aspergetocht in Stellendam. Vanmiddag was echter de heringebruikname van onze kerk na een flinke uitbreiding met een feestelijke dienst en het zou te veel haasten zijn om op tijd terug te zijn.  Daardoor hadden we vanmorgen tijd voor andere dingen zoals een nieuwe t.v. kopen. We hebben nog steeds zo’n ouderwetse dikke en vonden het tijd worden voor een plat model. Eigenlijk vinden we zo’n grote t.v. helemaal niet zo mooi, dus laten we een kastje maken met een lift erin zodat de t.v. daarin kan zakken als we niet kijken. We hebben al wel de t.v. uitgezocht maar we laten hem pas bezorgen als het kastje klaar is.

Gisteren heb ik een watermeloen gekocht en daar hebben we een heerlijke salade mee gemaakt met feta en olijven. 

Echt een prima combinatie, hier volgt het recept voor een voorgerecht voor 2 personen.

Snijd een halve rode ui in dunne ringen en schep deze om met het sap van 1 of 2 limoenen, laat dit een kwartiertje staan. Snijd 300 gram watermeloen en 100 gram feta in stukjes. Meng deze met de ui met limoensap en 12 zwarte olijven, doe er daarna wat olijfolie over en flink wat peper. Je kan ook nog wat groene kruiden toevoegen zoals basilicum of munt. Ik heb nog heel veel meloen over, dus kan ik deze week nog wat recepten uitproberen.

Daarna hadden we nog een noodlesoep met varkensvlees, Chinese kool en taugé.

Hier nog een zonnig plaatje van de lavendel, hij groeit flink over het pad.

Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven