Janny’s hobbylog


Drents Friese Woud wandelvierdaagse

Geplaatst op 28 mei, 2012 door janny

De afgelopen dagen hebben we meegedaan aan de Drents Friese Woud wandelvierdaagse in Diever, wij hebben gekozen voor de afstand van 30 km per dag. Het was voor ons de eerste vierdaagse, dus best wel spannend, maar op een paar blaren na is het goed verlopen. Het weer was geweldig, toen we woensdag richting Drenthe reden werd het onderweg steeds warmer, we begonnen op Flakkee met 19 graden en het liep op tot 30 graden. Gelukkig was het na de buien van woensdagavond wat afgekoeld, perfect wandelweer!

Het was voor ons echt vakantie, we hebben gelogeerd in een bed and breakfast in de buurt van Dwingeloo, ‘t Blikveld, wat ze hier Slaopen en Stoet noemen: 

We werden allerhartelijkst ontvangen met iets te drinken en konden gelijk uitrusten van de reis in de grote tuin. Elke ochtend stond om half zeven een uitgebreid ontbijt klaar en konden we zelf een lunchpakketje samenstellen voor onderweg. ‘s Avonds hebben we alvast onze startbewijzen opgehaald in Diever en even gekeken waar we konden parkeren. De eerste ochtend konden we dus gelijk onze kaarten laten stempelen. 

We kregen een flesje water mee en konden om half 8 beginnen aan de eerste dag, gelijk al met prachtig weer.

De organisatie was prima, overal stonden duidelijke pijlen, als je niet te veel liep te kletsen maar ook oplette had je eigenlijk geen routebeschrijving nodig. Onderweg waren voldoende rust- en stempelposten, zelfs zoveel dat we lang niet altijd gingen zitten.  Sommige posten waren in een restaurant of op een camping, ook waren er mobiele posten in het bos en overal kon je iets te drinken en eten kopen.

Hier worden de eerste stappen gezet in het mooie Drentse landschap. 

De sfeer onderweg was geweldig, je hebt al snel contact met medewandelaars, die werkelijk overal vandaan kwamen. Sommige mensen zag je elke dag weer, erg gezellig. 

De eerste dag waren we best snel weer binnen, even na 1 uur. We hadden dus nog volop de tijd om lekker van de zon te genieten in de tuin na het douchen. Aan het eind van de middag zijn we naar Jan en Margriet in Emmen gegaan waar we heerlijk buiten gegeten hebben. Daarna op tijd naar bed, prima geslapen na zo’n dag buiten. We liepen diverse keren langs het kanaal en moesten dan ook regelmatig een bruggetje over.

Elke dag scheen de zon weer en meestal stond er ook een lekker windje.

Onderweg zagen we veel boerderijen met rieten daken, ook waren ze op verschillende plaatsen bezig aan een dak. 

Morgen volgt het tweede verslag met foto’s.

Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven