Janny’s hobbylog


Wandelroutenetwerk

Geplaatst op 18 maart, 2012 door janny

Men wil op Goeree-Overflakkee een wandelroutenetwerk opzetten met knooppunten net zoals er voor fietsers al is. Hiervoor moet heel veel in kaart gebracht worden en daarom was er onlangs een informatie-avond georganiseerd door het ISGO (Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee). Er zijn nl. vrijwilligers nodig om dit te doen en omdat wij toch altijd veel wandelen hebben wij ons daarvoor opgegeven. Gisteren hebben we route 11 gelopen, een traject tussen Oude Tonge, Stad a/h Haringvliet en Den Bommel. We kregen allerlei invulformulieren en kaarten mee en de bedoeling was om daar op aan te tekenen waar een routebord nodig is, of de route goed toegankelijk is, welke voorzieningen aanwezig zijn en gewenst zijn enz.

Ook was het de bedoeling om foto’s te maken van de plaatsen waar een bewegwijzering nodig is, zoals hier b.v.: 

Hier staat al een bord van het fietsroutenetwerk en het is natuurlijk het mooist om de bestaande borden te gebruiken en de bordjes op bestaande verkeerspalen e.d. te plaatsen.

Soms kwamen we een sloot tegen en moesten we omlopen, hier moet dus een bruggetje komen, of er moet een pad komen langs een akker. De boeren moeten dan natuurlijk wel hun toestemming verlenen.

 

Het is best nog lastig om alles goed op te schrijven, we hebben in totaal 18,5 km gelopen en waren 6 uur onderweg! Ook moesten we noteren waar er gelegenheid is om een kopje koffie o.i.d. te drinken, maar helaas, het theehuis in Stad a/h Haringvliet was gesloten. Gelukkig woont quiltvriendin Astrid in Stad en mochten we daar naar het toilet en kregen we koffie en thee, service!

Soms moesten we over een hek klimmen, dus hier moet een overstapje gemaakt worden:

We vonden het erg leuk om te doen, het was gelukkig goed weer om te lopen en we kwamen op plekjes waar we nog nooit geweest waren.

Het zal waarschijnlijk eind 2014 zijn voordat alles helemaal gerealiseerd is, het gaat dan in totaal om 375 km, maar dan moet er nog heel wat gebeuren.

1 Trackbacks/Pingbacks

 1. 29 04 13 14:29

  Janny’s hobbylog | Wandelroutnetwerk deel 2

3 op “Wandelroutenetwerk”

 1. Martijn zegt:

  Dat belooft een spannende route te worden!

  Wel een beetje ouderwets hoor, al die papieren. Dit lijkt me nou typisch iets waarvoor ze een leuke app kunnen maken en jullie een smartphone mee geven, die hebben ook gps. Gaat alles een stuk sneller, vooral als ze nog 357 km moeten…

 2. Maarten zegt:

  Nou Martijn, er zijn weer wat kilometers af want Karin heeft ook een stuk gedaan, tussen Stellendam en Melissant. Een goeie app lijkt me niet verkeerd, alhoewel, op de ouderwetse manier met pen, potlood en papier was het al lastig genoeg voor de dames. 🙂 Maar goed dat ze het doen hoor!

 3. Marianne zegt:

  Maarten een idee voor jou: loop jij dan mee om de app te proberen. Je ma.avondtrainer zou trots op je zijnLaat een reactie achter

 
↑ Naar boven