Janny’s hobbylog


Goed gelukt

Geplaatst op 19 maart, 2012 door janny

Ik wilde een lap in een bepaalde kleur verven en omdat ik tegenwoordig alles bijhoud in een “stalenboek” kon ik de kleur redelijk precies maken. De vorige keer had ik het met rose toermalijn en turquoise gedaan, maar helaas zag ik pas op het laatste moment dat de rose toermalijn op was, toen heb ik robijn gebruikt en de kleur komt aardig overeen met wat ik in mijn hoofd had. Ik heb eerst van beide kleuren een verfoplossing gemaakt en toen 32 ml robijn + 8 ml turquoise genomen, hierbij 400 ml warm water gevoegd en dit over een lap van 1 meter gegoten. Ik had de lap van tevoren in de soda geweekt, maar daarna laten drogen, ik had pas ergens gelezen dat de lap egaler wordt als je de verf op droge stof giet. Toen 4 uur in de rijstkoker en vandaag uitgespoeld. In de zon was de lap zo droog.

1 op “Goed gelukt”

  1. Nienke zegt:

    Prachtige kleur evengoed!Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven