Janny’s hobbylog


Salade met grapefruit en avocado

Geplaatst op 16 januari, 2012 door janny

Vorige week ben ik weer begonnen met werken en heb ik niet veel gedaan op quiltgebied. Daarom deze keer weer eens een recept, een gezonde salade: Voor 4 personen heb je nodig:

2 grapefruits, 2 avocado’s, 100 gram gemengde sla, b.v. rucolamelange, 1 kleine rode ui in heel dunne ringetjes, 50 gram zwarte olijven doormidden gesneden, 1/2 eetlepel limoensap, 1 theelepel honing, 2-4 etlepels olijfolie, zout en peper.

Schil de grapefruits dik en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit, dit gaat goed met een scherp mesje. Schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Meng de grapefruit en avocado met de sla, ui en olijven. Roer een dressing van limoensap, honing, olijfolie en zout en peper en meng die door de salade. Lekker als voorgerecht.

2 op “Salade met grapefruit en avocado”

  1. Rosanne zegt:

    En hebben jullie dit weekend niet gewandeld?

  2. Martijn zegt:

    Ja dat vroeg ik mij ook al af!Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven