Janny’s hobbylog


Lekkere hapjes

Geplaatst op 28 december, 2011 door janny

Op het weblog van Caroline Brouwer stonden suggesties voor het Kerstmenu, ik heb hier diverse recepten van gebruikt en ze waren allemaal even lekker! Bijvoorbeeld dit hapje met bladerdeeg en fetapesto en komkommer met boursin

De gevulde eitjes heeft Lennert gemaakt en smaakten ook prima.

De tomaten-paprikasoep had ik zaterdag alvast gemaakt en was ook een groot succes, lekker met de basilicumolie: 

Derk heeft een hartige taart gemaakt met prei en paddenstoelen, maar helaas ben ik vergeten daar een foto van te maken. Tussendoor een schaal met rauwkost en een ansjovisdip. Hiervoor pureer je een blikje fijngesneden ansjovis met een fijngesneden knoflookteentje, wat peterselie, 2 theelepels kappertjes en 75 ml olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. 

De garnalentoast met tomatencrème kwam ook van het weblog van Caroline.

 

Ik moet wel zeggen dat haar man de gerechten mooier op de foto kan zetten dan ik, het blijft moeilijk om eten aantrekkelijk te fotograferen.

 

Voor het hoofdgerecht hadden we een rollade met champignonsaus, hertenbiefstuk, de hartige taart van Derk en aardappeltjes uit de oven en gegrilde tomaatjes. Van het toetje zal ik morgen het recept plaatsen.

 

2 op “Lekkere hapjes”

  1. Ze zien er heerlijk uit! En bedankt voor de link naar mijn blog.
    groetjes, Caroline

  2. Lennert zegt:

    Ik vind het er anders allemaal erg lekker uit zien op de foto’s hoor (maar dat komt misschien ook omdat ik al weet hoe het smaakt).Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven