Janny’s hobbylog


Blauwe bessen-appelcrumble

Geplaatst op 29 december, 2011 door janny

Hier het beloofde recept van ons Kersttoetje, wat Rosanne gemaakt heeft. 

Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd 4 friszure appels in blokjes en doe ze met 150 gram blauwe bessen in een ingevette ovenschaal. Meng 200 gram zelfrijzend bakmeel met 150 gram rietsuiker en 3 eetlepels havermout. Snijd een vanillestokje open en schraap het merg eruit. Kneed dit samen met 175 gram koude boter in blokjes door het bakmeelmengsel. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot kruimels en verdeel het over het fruit. Bak de crumble ongeveer 35 minuten in de oven. Serveer het warm met een bolletje ijs of wat crème fraîche.

Echt een heerlijk toetje, maar wel behoorlijk machtig.

 

Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven