Janny’s hobbylog


Kiprolletjes

Geplaatst op 21 februari, 2011 door janny

Gisteren kwamen Izak en Paula eten. Als voorgerecht hadden we geitenkaasjes in pancetta op een bedje van sla met kerstomaatjes en walnoten. Het hoofdgerecht was kip gevuld met couscous met daarbij gesmoorde groenten en ciabatta en als toetje een taart met appel en bramen. De bramen had Aat in augustus geplukt en kwamen nu dus uit de vriezer, het recept was uit de Allerhande.

De kip met couscous was erg lekker, hieronder volgt het recept wat ik van de weblog van Caroline gehaald heb.

We hadden zaterdagavond alles al voorbereid zodat gisteren de rolletjes alleen nog in de oven hoefden. Voor de vulling heb je nodig: 100 gram couscous, 175 ml kippenbouillon, 25 gram boter, 1 fijngesneden ui, 1 geperst knoflookteentje, 40 gram geroosterde pijnboompitten, 140 gram gedroogde abrikozen grof gehakt, grote handvol gehakte peterselie, 2 eetlepels gehakte munt, wat citroensap en 1 losgeklopt ei.

Doe de couscous in een schaal en giet de warme bouillon erover, bedek met folie en laat 5 min. staan totdat de bouillon is opgenomen. Smelt de boter in een pan en bak de ui en knoflook zachtjes 5 min. Doe de ui, pijnboompitten, abrikozen en kruiden bij de couscous. Doe er een scheut citroensap bij en zout en peper en roer het ei erdoor. Laat afkoelen.

Verder heb je flink wat plakjes bacon nodig en kipfilet, ik had de kip bij de slager gehaald, daar zijn ze altijd erg groot dus had ik aan 1,5 filet ruim voldoende, dit was ongeveer 700 gram, hier is nog een flink stuk van overgebleven.

Leg de plakjes bacon overlappend naast elkaar op een vel aluminiumfolie. Sla de kipfilets eerst plat, dit gaat het makkelijkst tussen twee vellen plasticfolie en dan met een zware pan er flink op los slaan. Leg de filets op de bacon, verdeel het couscousmengsel erover en gebruik de alufolie om de bacon en kip op te rollen. Rol strak in de folie en draai de uiteinden dicht. Leg de rol een paar uur in de koelkast (dit hadden wij dus de avond van tevoren al gedaan).

Verwarm de oven voor op 180º C. Plaats de rol op een bakplaat en bak 30 min. in de aluminiumfolie, vouw de folie dan open en smeer de kip in met ongeveer 25 gram boter. Bak nog een keer 30 minuten.

Als de rol uit de oven is kan je hem in plakken snijden, bij mij waren het niet zulke mooie rolletjes, we kregen de kip niet erg dun geslagen maar het was heerlijk. De taart was lekker met een dotje crème fraîche.

1 Trackbacks/Pingbacks

  1. 28 09 14 17:03

    Janny’s hobbylog | Culinair weekend

2 op “Kiprolletjes”

  1. Lennert zegt:

    Kerst omaatjes, hehe luguber. Maar euhm dat ziet er lekker uit hoor. Jullie zijn wel aan je dagelijkse portie calorieen gekomen denk ik zo 😉

  2. janny zegt:

    Ach, die calorieën lopen we er wel weer af. Veel bewegen, dan kan je ook meer eten, moet je ook eens proberen!Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven