Janny’s hobbylog


De tweede serie

Geplaatst op 10 november, 2010 door janny

Vanmorgen heb ik de tweede serie uitgespoeld en gestreken. Ik heb nu halve fat quarters genomen en gisteren had ik hele fat quarters. Ik ben uitgegaan van twee zelfgemengde kleuren, nl. carneool en amazoniet en dit is het resultaat.

Op de rechterfoto zie je links amazoniet met steeds minder verf per zakje, daarnaast carneool en rechts de mengkleuren.

Alle restjes heb ik over lapjes in potjes gegoten en dan krijg je dit resultaat:

Ik moet wel zeggen dat de kleuren in het echt toch wat helderder zijn, het is moeilijk te fotograferen.

1 op “De tweede serie”

  1. Martijn zegt:

    In F-Spot heb je een optie ‘Automatische kleuren’ die je eens kunt proberen. Meestal haalt dit wat waas weg van omgevingskleur en maakt het zwart dieper waardoor de kleuren wat echter worden. Soms is het resultaat wat over-the-top en soms gewoon niet goed, even proberen.

    Je kunt ook altijd handmatig kleuren van foto’s aanpassen (ook in F-Spot, of bijvoorbeeld in Gimp), maar daar moet je wat ervaring mee hebben.

    Denk er trouwens wel aan dat iedere bezoeker van je site een andere monitor heeft en dat de meeste monitoren ook niet goed afgesteld zijn, dus iedereen zal kleuren ietsjes verschillend ervaren.Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven