Janny’s hobbylog


Familiedag

Geplaatst op 19 september, 2010 door janny

Gisteren hadden we familiedag bij mijn broer, die houden we na het overlijden van onze moeder elk jaar rond haar verjaardag. Voor ‘s middags had ik samen met Rosanne wat hapjes gemaakt, o.a. Indische saucijzenbroodjes, waarvan hier het recept:

Laat een pakje bladerdeeg ontdooien. Meng 400 gram rundgehakt met 2 eetlepels nasikruiden, 2 eetlepels ketjap, 2 theelepels sambal, 4 eetlepels paneermeel, peper, zout, nootmuskaat en 1 losgeklopt ei. Vorm hiervan 10 worstjes die even lang als de deegplakjes zijn. Rol ze door de bloem en leg ze op het deeg. Kwast de randen van de deegplakjes in met water en klap ze dubbel. Druk de randen op elkaar en maak met een vork een sierrand. Snijd elk broodje in 3 stukken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei. Bak ze 20-25 minuten in een oven van 210° C.

1 op “Familiedag”

  1. Marianne zegt:

    De hapjes waren heerlijk. Ook was het erg gezellig zo met de fam. samen.Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven