Janny’s hobbylog


Op de terugweg

Geplaatst op 17 augustus, 2010 door janny

Na twee weken in twee verschillende huisjes hebben we nog een nacht geslapen in een bed and breakfast in Clapham, dit ligt in Engeland in North Yorkshire. We hadden een leuk B&B waar we heerlijk gegeten hebben. We waren hier al aan het begin van de middag zodat we nog tijd hadden om een wandeling te maken in de omgeving. Helaas hadden we hier wel regen, gelukkig hebben we altijd regenjassen in de rugzak, maar daar ga je weer wel erg in zweten. Na een verkeerde afslag (ons aangeraden door andere lopers) moesten we door hoge varens zodat onze broeken ook drijfnat werden. Even later scheen de zon echter weer.  

Na een heerlijk en uitgebreid ontbijt  (al gingen we niet voor het volledige Engelse ontbijt met worstjes, champignons e.d., zoals een medegast wel deed) hadden we nog de hele dag voor ons liggen. We hoefden pas rond half 7 op de boot te zijn, zodat we natuurlijk eerst weer een wandeling hebben gemaakt. Er liep een prachtige route, maar op een gegeven moment ging het voor mij te steil, we moesten dezelfde weg weer terug en bij het afdalen krijg ik gauw last van mijn knie. Aat is wel even bovenaan wezen kijken: Daarna zijn we met een oud treintje van Embsay naar de Abdij van Bolton gereden en later ook weer terug. Helaas was de stoomlocomotief kapot, dus moesten we het met de dieseltrein doen, maar het was erg leuk. De treinen en stations worden helemaal bijgehouden door vrijwilligers.  

Daarna zijn we naar de boot gereden en toen we de volgende ochtend opstonden waren we weer in Nederland. Al met al was het een erg leuke vakantie, we gaan beslist nog eens naar Schotland.

Vandaag heb ik weer voor het eerst gewerkt na de vakantie, helaas regende het ook dus het vakantiegevoel is weer helemaal over.

2 op “Op de terugweg”

  1. Maya zegt:

    Wat een mooi land! Wij zijn er vorig jaar geweest en willen ook zeker nog een keer terug

  2. Hoi janny, zag je naam bij quilting Jeannet staan. Veel succes zaterdag met de halve omloop! OOk ik ga met 2 anderen voor de helft. groetjes van ons mooie Flakkee! Gerda de BruynLaat een reactie achter

 
↑ Naar boven