Janny’s hobbylog


Grijstinten

Geplaatst op 22 februari, 2010 door janny

Voor een project heb ik grijze lapjes nodig en afgelopen weekend heb ik wat ge√ęxperimenteerd met zwarte verf. Ik heb kleine lapjes geverfd van licht naar donkergrijs. De lapjes eerst voorbehandeld met zout en soda en met een pipetje telkens een paar druppeltjes zwarte verfoplossing toegevoegd aan de zout- en sodaoplossing in een plastic zakje. In het eerste zakje 2 druppeltjes, dan 4, daarna 6 enz. totdat ik 8 zakjes had.¬† Daarna de lapjes erbij en dit 24 uur laten staan. De verfoplossing die ik over had heb ik gebruikt om nog wat lapjes in een emmertje te verven. Na het spoelen, wassen, drogen en strijken had ik allerlei grijstinten. Ze zijn helaas erg moeilijk op de foto te zetten, maar het is een leuke reeks geworden.

Buiten is het ook al zo grijs, ik had beter wat zonniger kleuren kunnen kiezen.

Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven