Janny’s hobbylog


Mexicaans rundvlees

Geplaatst op 14 oktober, 2009 door janny

Vandaag weer eens een recept. Met dit herfstweer is een stoofpotje met rundvlees heerlijk en aangezien zoiets moeilijk te maken is in een kleine hoeveelheid hebben we maandag een runderstoofpotje met rijst gegeten en vandaag heb ik van de restanten een Mexicaanse variant gemaakt. (wij zijn dus met 2 personen).

Bak 600 gram runderlappen bruin in 2 eetlepels olijfolie. Schep het vlees uit de pan en bak 2 in partjes gesneden rode uien en 1 teentje geperste knoflook in het achtergebleven vet. Voeg 1 rode paprika en 3 ontvelde tomaten in stukken toe en wat kruiden, b.v. tijm, laurier en zout en peper. Bak alles even en voeg het vlees weer toe met water tot het vlees net onder staat. Stoof dit met het deksel op de pan ongeveer 2 1/2 uur tot het gaar is. Serveer dit met rijst.

Vandaag heb ik er een gele paprika in stukken gesneden aan toegevoegd en een blik rode kidneybonen plus een flinke scheut tabasco om het wat pittiger te maken. Laat alles nog een tijdje stoven en serveer het vlees met grof gesneden koriander, wat zure room, avocadosalsa en tortilla’s.

Voor de avocadosalsa snijd je 1 avocado in blokjes en meng ze met 2 in blokjes gesneden ontvelde tomaten, 1 eetlepel fijngesneden koriander, zout, peper, citroensap en 1 eetlepel olijfolie. imgp4677

1 op “Mexicaans rundvlees”

  1. Lennert zegt:

    Dat ziet er niet verkeerd uit, maar is het vlees niet zowieso al gaar omdat je het eerst even bakt?
    Vrijdag middag heb ik trouwens vrij dus ik eet graag mee als het kan, maak maar eens wat lekkers (en gezonds uiteraard).Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven