Janny’s hobbylog


Bulgur

Geplaatst op 09 september, 2009 door janny

Vandaag heb ik een ovenschotel met bulgur gemaakt. In het recept stond dat je de bulgur 15 minuten moest koken, maar ik had een hele fijne korrel, die hoefde helemaal niet te koken, alleen kokend water erover gieten. Bulgur is te koop in Turkse winkels.

Ingrediënten voor 2 personen:

100 gram bulgur, 200 ml bouillon

1 rode ui, 1 teentje knoflook, 1 kleine courgette

1 theelepel pizzakruiden (of Italiaanse kruiden), 1 eetlepel olijfolie

100 ml crème fraîche

2 vleestomaten (ik heb natuurlijk tomaten uit eigen tuin gebruikt)

2 eetlepels geraspte kaas, verse koriander

Kook de bulgur in de bouillon gaar in 15 minuten of overgiet het met de bouillon, afhankelijk van de soort. Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de kleingesneden ui en uitgeperste knoflook in de olijfolie, voeg de kleingesneden courgette toe en bak deze 10 minuten mee. Voeg de pizzakruiden toe en laat deze even meebakken.

Schep het groentemengsel door de gare bulgur samen met de crème fraîche, snijd de tomaten klein en schep ze ook door de bulgur. Doe alles in een ingevette ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Laat de schotel in de oven goed warm worden in 15 minuten. Bestrooi met wat koriander.

imgp4557imgp4558Voor de frisse smaak heb ik er nog een klein bijgerechtje bijgemaakt:

Snijd 2 ontvelde en van zaadjes ontdane tomaten klein, doe er een stukje kleingesneden komkommer bij en een half gesnipperd uitje, wat sambal of een gesnipperd Spaans pepertje, sap van een halve limoen en wat zout en peper. Je moet toch wat verzinnen als je zoveel tomaten hebt! Ik heb ook al een heleboel saus in de vriezer zitten.

2 op “Bulgur”

  1. Lennert zegt:

    Lekker hoor, maar hoe kom je aan dat spul? Ze hebben toch helemaal geen Turkse winkels op Flakkee?

  2. Janny zegt:

    Nee, maar in Hellevoetsluis wel!Laat een reactie achter

 
↑ Naar boven